Pražské hotely Hilton podpoří úsporu energie v rámci kampaně Hodina země 2011

Pražské hotely Hilton se chystají podpořit Hodinu země 2011 od 20:30 do 21:30 hodin místního času v sobotu 26. března 2011, kdy lidé a organizace po celém světě vypnou osvětlení jako zdůraznění nutnosti aktivit čelících globálním klimatickým změnám.

Pražské hotely Hilton a mnoho dalších z 3 500 hotelů společnosti Hilton Worldwide se budou podílet na této akci, do které se zapojí více než miliarda lidí po celém světě.

„Jsme rádi, že se můžeme zapojit do této globální aktivity, která povzbuzuje společnosti a jednotlivce po celém světě symbolicky zhasnout světla na podporu úspory energie,“ uvedl Michael Specking, generální ředitel hotelů Hilton Prague a Hilton Prague Old Town. „Během Hodiny země bude moci náš tým pracovat společně s našimi hosty, protože každý může svou troškou přispět ke zlepšení stávající situace,“ dodal Specking.

Hilton Prague a Hilton Prague Old Town podpoří Hodinu země řadou aktivit, jako např.:

vypnutím hlavního venkovního osvětlení a neonového osvětlení na střeše
ztlumením interiérových světel v lobby, chodbách hotelu a oblasti recepce
ztlumením světel v restauracích a barech a pořádáním večeří při svíčkách
hosté budou vyzváni k vypnutí světel a elektrických zařízení na pokojích
provoz výtahů v zázemí hotelu bude omezen
prádelna bude zavřena

Restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie v hotelu Hilton Prague při této příležitosti nabízí speciální menu při svíčkách, které bude obsahovat organické suroviny, a to za 1.200 Kč na osobu:

Menu při příležitosti akce Hodina země

Salát z marinované červené řepy a mladého špenátu s čerstvým farmářským kozím sýrem a dresinkem z lučního medu

Tradiční česká polévka ”Kulajda” s pošírovaným bio vejcem, lesními houbami, koprem a bramborami

Filé z šumavského potočního pstruha pečené na pánvi s bylinkovým máslem a květákovou kaší

nebo

Na rožni pečené vodňanské kuře ochucené rozmarýnem, citrónovou kůrou a máslem

Teplý závin s jablky z mělnických sadů se skořicovo-vanilkovou omáčkou

Káva nebo bylinkový bio čaj

Kampaň Hodina země, organizovaná fondem World Wildlife Fund (WWF), vznikla v roce 2007 jako ukázka pro jednotlivce, jak snadné kroky mohou výrazně ovlivnit klimatické změny a omezení skleníkových plynů. Ukázka se dala do pohybu. Světové mezníky, jako most Sydney Harbour Bridge, věž CN Tower v Torontu, most Golden Gate Bridge v San Franciscu a Koloseum v Římě, společně zhasnuly světla. V roce 2009 oficiálně vypnulo a ztlumilo osvětlení přes 4 000 měst v 88 zemích s cílem podpořit planetu.

Společnost Hilton Worldwide tento rok oznámila, že bude měřit udržitelnost jako globální standard pomocí začlenění udržitelnosti do měření výkonnosti hotelu. Společnost je díky tomu schopná změřit vliv všech 3 500 hotelů v rámci portfólia a zavádí prostředky pro pravidelné měsíční sledování užitkové spotřeby, nákladů a provozního výkonu.

Sloupek