Anna Veselovská natočila debutové album pod dohledem Táslera

Sedmnáctiletá slovenská zpěvačka Anna Veselovská, finalistka soutěže Hlas Česko Slovenska, po loňském singlu Na ceste vydala debutové album nazvané 10 rozdielov. Nahrávka vznikala od září minulého do ledna letošního roku a přináší celkem 11 písní. Veselovská se podílela jako autorka hudby na osmi z nich, většinu textů napsal zkušený Vlado Krausz.

"Byla jsem až překvapená co ze mě jako autorky vypadlo. Na té desce je všechno, co v normální komunikaci ze sebe neumím dostat ven, ale díky těm písním, jdou ze mě emoce, které jsem prožívala za poslední rok," řekla ČTK Veselovská, která je známá svým skromným a nenápadným vystupováním.
 
S nahráváním alba Veselovské jako producent i autor hudby vypomáhal zpěvák a skladatel Ivan Tásler, lídr skupiny IMT Smile. "Chodila jsem na koncerty IMT Smile, Tásler je pro mě nejoblíbenější postavou slovenské populární scény. Zcela naplnil mé představy o vzájemné spolupráci. Když bylo třeba, byl na mě i přísný. Není možné se při práci jenom smát," uvedla s tím, že v ní hudební profesionál Tásler nikdy nevyvolal pocit, že ona je jenom začátečník.
 
Během samotného natáčení prý panoval pohodový přístup, práce ve studiu měla formu jam session "Všech pět v kapele si nás sedlo do kruhu jako dvanáct měsíčků kolem ohně a jen jsme hráli a hráli. To nejlepší se nakonec použilo do jednotlivých písní. Vzhledem k tomu, že jsem se během natáčení věnovala i škole, některé písně jsem musela dokončit mimo nahrávací studio," sdělila Veselovská.
 
Bývalá studentka optiky na střední zdravotnické škole od své účasti v soutěži Hlas Česko Slovenska studovala kytaru na konzervatoři. Výuka podle ní vyžadovala čtyři hodiny denně cvičení, což nestíhala. Proto školu přerušila, aby se mohla soustředit na natáčení desky.
 
Nahrávku se nyní chystá představit posluchačům na různých vystoupeních. Například 17. srpna zahraje na festivalu pod zříceninou hradu Okoř ve společnosti takových jmen, jako jsou vystoupí Miro Žbirka, skupina Kryštof, Tomáš Klus, Nightwork, Ondřej Brzobohatý, Xindl X, Doctor P.P., Eddie Stoilow nebo Vypsaná fixa. "Zatím jsem zvyklá spíše na desítky lidí a tam jich prý budou tisíce. Těším se, ale bude to takový křest ohněm," podotkla Veselovská.
 
zdroj: ČTK

Sloupek